Czy da się wymienić sam element tapicerki drzwi w OII??

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kleju1975
    Classic
    • 2007
    • 16

Zamieszczone przez mobil
    Proste, wystarczy poszukać na allegro i zadzwonić i spytać sie o kod dadzą na kartce. Szwindel i paserstwo.
    Większej głupoty dawno nie czytałem. Standardowo nikt nie dostaje PINu do radia. Dostajesz go oficjalnie jak dokupujesz radio w ASO, ale nie jeśli zostało fabrycznie zamontowane. Więc jak poprosisz w ASO (a często jak zapłacisz jeszcze za to 100PLN) to właśnie na kartce papieru napiszą Ci PIN. Ja tak właśnie dostałem. Tak też przekazałem kupującemu ode mnie radio. Czy to oznacza, że jestem złodziejem, paserem i robię szwindle? Opanuj się kolego.
  • tomekjmopl
    L&K
    S_OCP Member
    • 2006
    • 1187
    • Opel
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Potrzebuję wymienić element tapicerki drzwi w OII - ten zaraz koło szyby (biegnący wzdłuż niej), wykonany z tego samego materiału co góra deski rozdzielczej (czyli niby ze skóry natryskiwanej :wink: ) - w ASO twierdzą, że da się wymienić tylko i wyłącznie cały boczek drzwiowy - koszt cirka about 1000 PLN :|

Poniżej zdjęcia o co się rozchodzi - pytanie czy ten element da się sam zdemontować i gdzie ewentualnie można go dokupić??
    Załączone pliki

Komentarz

• Johnny_B
      Rider
      • 2008
      • 372

A ja sie podczepie do tego watku
      Czy mozna wyciagnac te listwy ozdobne - na tych zdjeciach w kolorze aluminum?

Komentarz

• kowal 2002
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 5161

O ile pamiętam to wszystkie trzy elementy ( góra, listwa ozdobna i cały dół tapicerki poniżej listwy ) są ze sobą zgrzane takimi plastikowymi nitami ( które są chyba integralna częścią tej dolnej cząści tapicerki ). Podejrzewam, że po ścięciu nitów da sie to wszystko rozłożyć, tylko niestety nie widzę już możliwości ponownego złożenia tego w ten sam sposób, szczególnie, że w sprzedaży nigdzie nie widziałem tych części oddzielnie. Jeśli już by się udało je zdobyć w dobrym stanie np. "z demontażu" to pewnie przy pomocy jakiś profesjonalnych środków klejących dało by się je poskładać z powrotem do kupy ( nawet bez tych plastikowych nitów ).
        Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
        Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• Johnny_B
          Rider
          • 2008
          • 372

no to kiepsko

Komentarz

Pracuję...